tirsdag 15. oktober 2013

Glutenfritt

Det var på sin plass å ta på det nye forkleet og bake i kveld.
Fikk gave fra Italy,
forkle med brodert "Gårdsnavn". 
HiHi

Forkle fra Sardinia

...og det ble glutenfrie rundstykker etter eget hode....

Her er oppskriften til 16 stk:

5 dl vann ( romtemp )
1 pk fersk gjær
1 dæsj honning
1 ss solsikkeolje
2 egg
- røres sammen og tilsett det tørre:

-250 g glutenfri havregryn
200 g jyttemel
50 g Grov Mjølmix ( Finax )
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ts salt
1 raspet gulrot

Røres ca 15 min i maskin
Heves i min 30 min før de settes på stekebrett med skje
( deigen er seig og klissete )

Stekes i 25 - 30 min på 250 grader

Og resultatet ble G O D T :

glutenfrie rundstykker
Sunne gode rundstykker med masse frø, 
og ikke minst gulrot som holder de saftig.
ANBEFALES

Så da er det bare å notere oppskriften i 
oppskriftsboken, og leve etter bokens livsmotto





God natt!!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar