Dette bildet sto igjen i huset da vi flyttet inn. Her ser dere hvordan bøkkerverkstedet opprinnelig såg ut. Det er det lille bygget til høyre som står igjen idag. Der kan man også se pipa i enden av veggen, som etter restaureringa vil huse en fantastisk bakerovn. Kan tenke med bildet er fra 60 - 70-tallet. Veien ned til eiendommen er en gammel postvei og det var stor ferdsel til og fra kaia. Vet ikke med sikkerhet hvor mange ansatte det kunne ha vært på meste, men jeg vet det er mange i området som hentet sitt levebrød i virsomheten her på Vårtun.
Jeg vil svært gjerne komme å se på Bøkkerhuset ditt i sommer, for det vekker veldig gode barndomsminner fra 1940-50- årene. Da tar jeg også med toraderen min og spiller "Bøkkerskotsk" etter Andreas Nerbøstrand for deg. Jeg tror Olaf Nygård sysselsatte rundt et dusin faste bøkkere/"bøkkerta" i et par ti-år, samt en del sesongarbeidere og dagsjauere ved lossing av materialer og lasting av tønner, kvartil og stamper. Min far var en av disse i perioder. Vi guttene hadde forøvrig stor glede av den lange flotte Vårtunkaia, hvor vi stupte og hoppet for å imponere jentene, og av og til også fiske dassmort og småtorsk/ rautarramoidd. Andre nålevende som kanskje kan fortelle deg mer om noe av dette er: Lars Moøy (bøkkersønn), Brit Hansen Lånna, Lars Vang, Johan Stenberg, Kåre Nordvik og Jon Nordvik.
SvarSlettLurer på om jeg også har skrevet litt i et årsskrift for Kvanne/Stangvik historielag? Har du konkrete spørsmål videre , kan vi ta det her, og så snakkes vi straks jeg kommer oppover. Jeg synes det er kjempefint at du tar vare på disse kulturminnene, og er spent på videre kreativitet! Mvh. Ola S