mandag 28. april 2014

LIVE LAGA....

Vår datter Live er, som tidligere nevnt,
 over gjennomsnittet ivrig 
og interessert i baking,
og på lørdag overrasket hun ei vennine 
med kake til konfirmasjon



Sjokoladekake fylt med 
sjokoladekrem, trekt med hvit fondant





Mønstret ble laget ved å kjevle 
fondanten ut på en blomstrete bakematte

Superfin effekt.


Og etter Solgunn´s kakedekorasjonskurs
har rosene og blomstene blitt riktig så fine

Og her er kokka klar til å overlevere kaka 

(...Og på vei til å chille´n sammen med venner :))




Og det er ekstra stas å gi en slik gave når konfirmanten 
og mamsen blir SÅ glad...


Og selv om kaka fikk en ekstra tur i bilen,
håper vi den smakte ;)

søndag 27. april 2014

Fra fabrikkdør til bord...

Det er egentlig ikke rart at mannen i huset
til tider kan bli gal av min 
"samlemani"
Men jeg er heldigvis ikke kvalifisert til
deltagelse i programmet
SYKE SAMLERE....

Så i dag fikk jeg endelig bruk for denne gamle ytterdøren fra
Bøkkerverkstedet

Her var den før
( i 1. etg )



...og i dag kom den hit,
etter litt tid på vent...,
men nå som hagebord






Det er så artig å blande gammelt og nytt.
Og det måtte selvfølgelig litt glam inn...
Prismeminitelysekrone
i taket, for jeg er 
jo litt svak for prismer.....





Og når en av Oldemors gamle stoler 
med lyseblått sete
kom til rette,
ble jeg ekstra fornøyd.




Så har du en gammel dør,
ja da er det bare fantasien som sette begrensninger.

Jeg har brukt 2 bukker som bein,
og har foreløpig bare lagt den tunge døra oppå.
Den må nok festes og kanskje
smøres med ett eller annet middel,
for sikkerhet skyld.





Da skal uken forbredes og det blir vel 
full trøkk fra i morgen tidlig tenker jeg 

Sov Godt!!

onsdag 23. april 2014

FINE DAGER

Her er vi godt i gang med hverdagslige sysler,
med påskeferien godt i minnet.
Fór en timing....
SMILEFJES

Lørdag jobbet jeg,
og da var det overskyet.
Ellers var temperaturen og solveggen
uimotståelig....


Jeg trives så alt for godt ved sjøen,
men til alles store overraskelse kom
vi oss på ski 1. påskedag.
HURRA


Og jeg må innrømme at påsken blir ikke den 
samme uten en liten hyttetur.
Om det så er kun dagstur.

Jeg er var på hytta alle
påskehelger som barn og ungdom,
og jeg må en tur opp dit og spise appelsin og grille
pølse for å få den rettelige påskestemningen.
Og heldigvis, tross
lite snø ble det en fantastisk tur

Fint skiføre....

Solings


Tradisjon tro - ringspill

Lite snø


Ferien ble avsluttet med påskebrunsj og
latmannsliv...
Noe hus og heim bærer preg av.. HAHA

Men hva har vel det og si.......







...Når man kan sitte slik og nyte ettermiddagssola.....




torsdag 17. april 2014

God Påske

I dag startet dagen med prøvesmaking av
egenprodusert morr.
Mor, far og min mann er
pølsemakerne !!


Jeg er så imponert. 







Jeg rakk akkurat å plante noen stemor 
før regnet
høljet ned...
Typisk, fridag!


..Men kanskje helt greit å lande i sofa´n istedet for hagearbeid,
når nakken har slått krøll!?
...Ferienakke..... 
Typisk, fridag!



Da er det god trøst 
(når vi sitter her som et gammelt ektepar - haha)
å skrive litt blogg, planlegge bursdag og middag,
se over gamle bilder og bare chiller´n.

Tenk i morgen skal vi feire 17 - års dagen til denne
søte frøkena!!

Helt utrolig



Og middagen skal tilbredes i bakerovnen,
og det gleder jeg meg til :))



Ønsker alle en fortsatt fin påske,
og takk for at du er innom ;)




Sjekk, gresset er grønt!!
HURRA



mandag 7. april 2014

PÅSKETRADISJON

Fra jentene var små har jeg mer eller mindre 
hver påske bakt
"kokt egg i rundstykke"

Og vi er like fasinert hver gang over at egget er passe kokt,
og rundstykket perfekt stekt 
etter 10 - 15 min i stekeovnen.

En artig påskeaktivitet som 
involverer både store og små :)





HER ER OPPSKRIFTEN:

50 g smør
3 dl melk
1/2 pk gjær
1 ts salt
1 ts sukker
500 g hvetemel

Melk til pensling

Forheves i bollen, og etterheves med egget i. Vi har flettet
rundstykket og plassert det råe egget midt i kransen.
Husk å stikk hull i egget.
Eggene kan fint males før steking.
For å unngå maling på deigen,
kan det være greit å male 1/2 egget.
Stekes i 10 - 15 min på 220 grader





Har du deig til overs,
kan du bake fylte horn av resten :)



Her har det sneket seg inn litt påskepynt allerede,
og påskeliljene kom inn litt tidligere enn planlagt.
( Har byttet de ut et par ganger allerede )








Da er det bare å glede seg til 
PÅSKE




..og håpe at man kan nyte noen få minutter 
HER: