fredag 29. juni 2012

"Mørbanka"


Kjenner på rygg og armer at man har gjort et dagsverk med tungt fysisk arbeid!! Hva gjør man ikke for skjønnheten :) Slammet 1. etappe og NÅ er vi halvveis. Godt det kom litt mannlige krefter på slutten, ellers hadde kokka vært slammet inn i muren som er mumie....

1.etappe unnagjort


Men bra blir det. Litt rustikk utseende på muren som passer veldig bra. Ytterdøra er fortsatt en mare, men har fått tilbud fra Byggmakker og må se på noen løsninger. Hva tror dere om todelt stalldør?? Noen som har forslag?? Bredden på døra er 120 cm, og høyde 200
Motakelig for ideer :))

I dag bli slammekosten lagt til side, for i dag skal jeg servere gjester 
bacalao og steinovnsbakt brød


Tegn på latskap??
Høygaffelen har tydeligvis stått litt
lenge i dette blomsterbedet, eller er det
Humla som vokser med rakettfart. Ha,ha

onsdag 27. juni 2012

SAAAKTE framover


Phuu!! For noen hektiske uker!!! Alt skjer på en gang.... Har latt prosjektet ligge litt brakk, men NÅ er vi i gang igjen. Hjippi :))
Været er ikke alltid velvillig, så måtte bare avslutte slamming av yttervegger her om kvelden. Ser uferdig ut for øyeblikket,
men håper at fridagen i dag blir produktiv og at værgudene spiller på lag!!
Regnbyger i sikte....
Ferdigpusset murer som skal bli HVIT


Halvferdig....

Avsluttet like godt kvelden med å skissere opp kjøkkenet, men det blir nok mange endringer før dette blir 100 % spikret. 


                           Da er det bare å fylle opp kaffekanna og hoppe i arbeidsklærne,
                                                        for her skinner sola!! (akkurat nå )
                                                                  
                                                                        Ha en fin dag :)



søndag 17. juni 2012

Vinjeøra


Sist muremesteren var på "besøk" fortalte han at på Vinjeøra er det en årlig Fjordkulturfestival hvor de har restaurert bakerovnen i ett gamelt bakeri, og baker brød til den store gullmedalje under disse dagene. Dette hørtes såå spennende ut at kokka måtte selvfølgelig ikke gå glipp av dette, og satte seg likegodt i bilen og kjørte utover. 
Vi var litt tidlig ute, så bakeriet var ikke åpent ennå. Vi trøyde derfor tiden med å se på de mange utstillerne og brudefølge  




Brudefølge i bunad


Jeg hadde virkelig gledet meg til å se baker´n i aktion, men det viste seg at publikum i utgangspunktet ikke hadde tilgang til innsiden. Brødene ble bært ut og solgt på utsiden. Skuffelse.....









Skulle vi KUN se det fra utsiden??????


Mens vi sto i kø, for kø ble det fort, mannet jeg meg opp og spurte fint om jeg kunne være så snill å få komme inn å se på bakinga og ovnen. OG DET FIKK VI :D 


kanelsnurrer klar til steking


Ovnen i dette bakeriet er kanskje 10x større enn vår, men prinsippet er det samme. Vi ble godt mottatt av 3 hyggelige karer og jeg tror jeg pratet i ett fra jeg kom inn til jeg nesten ble tvunget ut igjen. Spurte til og med om lærligplass til neste år ....... ha,ha



Baker og sønn i aktion.
Disse karene driver til daglig bakriet på Kyrksæterøra



Nystekte godsaker. Boller, kanelsnurrer, kringle og brød 




Det var mange som ville sikre seg god bakst

Og med ridning for de minste før hjemreise ble alle meget godt fornøyde med dagen.
Utrolig rart å tenke på at jeg aldri har hørt om stedet og aldri kjørt E 39 mellom Liabø og Orkanger
( noe jeg bør være flau over !!!  ......vi bor kun 1,5 times kjøring unna )
Bare turen utover forbi Otnes, Hendset og Valsøya var verdt turen i seg selv. SÅ FLOTT
En herlig og avkoblende dag!!!
Så folkens i juni neste år oppfordrer jeg alle til å ta turen til Vinjeøra, om det så er bare for å kjøpe seg steinovnsbakt brød!!

                                                                   HA EN FIN UKE

tirsdag 12. juni 2012

Murpuss og baking!!



Etter litt pause fra muringsarbeid, har vi nå fått pusset murene. Den er foreløpig grå, men har store planer om å få den malt/slammet. Men MÅ få ryddet 2. etagen for alt mulig utstyr før noe annet...... Vet dere hvor de selger motivasjon??? Har bare lyst til å bake når vi har fri...... :) Og baking ble det på søndag og!!! Og da med god hjelp fra en skikkelig kokk



Murene pusset
Måtte pynte til kokken kom :)

Før kokken kom ble det forberedt deig til kanelsnurrer og pizza. Kokken kom som vanlig med "kurven" full av herligheter og det resulterte i både nøtte/fruktbrød og Focaccia. 
Etter 3.gangs baking må jeg si resultatet ble glimrende. Litt mørke kanelsnurrer, men ellers ble resten av baksten bakt både til riktig temperatur og tid........





Fortsatt litt improvisatorisk utstyr med
vanlig jernrive og "lukeskjærer", men det
fungerer som bare det 



...Og kvelden ble like godt avsluttet med ett godt måltid nystekt brød, kortreist ost og andre hærligheter!!





                            


                                                                    LIVSNYTERE!!!!.... Og det skal vi fortsette med



mandag 4. juni 2012

Lørdag ...Tjuvstart...!!





Det var med stor iver jeg kjørte hjem fra jobb lørdag. Vi hadde bestemt oss tidligere i uka at vi MÅTTE starte bakinga en dag før planen.
Alt av ingredisenser ble kjøpt inn og det ble nesten som ett flyttelass som skulle bæres i hus :) 
 Mens kokka styrte fyringa, var kjøkkenet utstyrt med "kaklende" og overbegeistrede damer.
Pizza, pai, wienerbrød, kringler og ikke minst grovbrød skulle det bli!!
Etter ca 3,5 times fyring ble glo raket utover, og det såg perfekt ut........ Kokka ble litt i det ivrigste laget akkurat i dette øyeblikket og lukket like godt både dør og spjeld slik at ovnen skulle bli skikkelig VARM..... Akkurat det skulle ikke vært gjort, men vi fikk både pizzalukt, deilige wienerbrød til kaffen og pai til nattmat :)) Ble litt mindre av grovbrød og kringle, og det hjalp dessverre ikke å la de ligge i ovnen hele natta ( ha,ha)

Det var med godt mot vi fyrte ovnen opp igjen på SØNDAG. Med flott assistanse og enormt engasjement, ble ovnen PERFEKT. 

Vi startet fyringa 11.30 og satte i første baksten ca kl. 17








Og deilig loff og boller var det første vi tok ut av ovnen.....




 Mens ovnen ble fyrt, tok kokka og søstra og reiste ut til Bøkeskogen og plukket ramsløk. Løken ble brukt både i suppa og i smøret. Nesten på grensen til "KARRAVORA" :)

Det står ikke på når man har hjelp av en munter gjeng med stil


Og brødene ble godt gjennomstekt, med sprø skorpe.....




......og ingenting er å avslutte en innholdsrik søndag 
med å bake knekkebrød i bakerovn!!!!
Ha en fin uke folkens :)