onsdag 28. mars 2012

Ferdig pusset!!


Nå gjenstår kun litt tørketid og litt tegelstein på pipa ute, og jeg er klar til å fyre i den nye ovnen!!! Tror det kan være greit å vente med bakinga til kjøkkenbenken, vannet og betongstøvet er på riktig plass, men det kan hende iver`n tar overhånd. Har jo kjøkken her på Vårtun, så vi får se hva dagene bringer :) Snekker`n fortviler over stygt vær og kraftig vind. Vanskelig å feste asfaltplater i slikt vær..........
Ha en trivelig torsdag tross store nedbørsmengder!!

søndag 25. mars 2012

Ja, ble Nesten ferdig

FANTASTISK!!!

Det har ligget litt tidsfrist i bygginga av bakerovn, og selv om den ikke ble helt ferdig til den store dagen er jeg kjempefornøyd !! Nå er det kun litt pussing, tørking og ikke minst litt slamming - SÅ er den klar!! Fikk flere fantastiske nyttige gaver i dag; bakespade, Trau ca 200 år, trebøtte med sleiv ca 200 år og ikke minst flatbrødkjevle. Og blir det kald trekk fra betonggulvet, så er jeg jammen heldig eier av 3 flotte saueskinn!! Og for å kunne holde dere oppdatert, så var det ikke så værst med en Ipad heller :) Ble litt skryt nå, men det må være lov når man fyller 40 :)

lørdag 24. mars 2012

Bakerovnen tar form !!




Tirsdag kveld når jeg kom sliten hjem fra gjennomkjøring av forestilling, MÅTTE jeg bare ned i Bøkkerverkstedet for å sjekke status. Jeg fikk nesten tårer i øynene når jeg så at døra allerede var kommet på plass. Murern´s uttalelse " Ta va fin dær ja! "Tror egentlig han er litt misunnelig på bakerovnsdøra mi..... for den er bare KONGE. Og heldigvis litt labert vær, har ikke muremestern vært fristet til å gått på ski denne uka :) Og resultatet på torsdag var dette :




fredag 23. mars 2012

Hvitt eller rødt???





Vi har hele tiden vært sikker på at verkstedet skulle bli rødt - den opprinnelige fargen, men..... Har fått på
hvit-grunnet bordkledning og ble plutselig veldig usikker.... Hvitt eller rødt ?? Har heldigvis noen uker på å avgjøre dette, og skal ikke se bort i fra at valget blir hvitt. Passer kanskje bedre til murene som er planlagte orginale ? Godt man har noe å tenke på :) God helg!!

fredag 16. mars 2012

Hjippi.... :)

Mureren har kommet!!!!

















Var litt bekymret for hvor det ble av
muremester´n, men i dag ... i det jeg kjører på jobb møter jeg Mesterens Mester!!!! Hjippi. Jeg aner ett lite håp om at ovnen kan bli ferdig til 25.mars.........

Starten på noe veldig spennende

torsdag 15. mars 2012

Fire nye vinduer !!!!








Wow, så moro å klatre opp stigen til 2.etg og beskue de nye vinduene!! 
Fikk plutselig veldig lyst til å la være å dele rommet, men det vil i praksis fungere dårlig. 
Sovesal høres nok ikke så attraktivt ut for de som eventuelt på sikt har lyst til å leie hytta. Da er det bare å samle krefter og energi til å rydde bort materialer og rot, for plutselig er Snekker´n ferdig. 
I morgen skal det hentes bordkledning. 


"Litt" ryddejobb......, men sjekk de vinduene

onsdag 14. mars 2012

Godt i gang med "Øverveggen"

Her skjer det noe med veggen
Stillaset har kommet opp og vips på en dag var asfaltplatene kommet på plass på "Øverveggen". Gleder meg til i morgen for da kan jeg stolt vise dere bilde av veggen som da etter planen skal ha fått 4 vinduer!! Vil ha mye lys inn og det vil bli stor forskjell fra tidligere da det kun har vært lufteluker....... Men behovet og funksjonen vil bli noe annet nå enn tidligere, for bak disse vinduene vil en del av vår lille stue samt soverom være. Ser fram til å innrede.........

søndag 11. mars 2012

Varmen INNE.....







Gammel bordkledning snart borte........, men verkstedet vil bli rødt med hvite hjørner!
                                          

Etter snart 9 år nede ved sjøen vet man at vinden tar godt og at det til tider kan være værhardt. Derfor har vi bestemt at vi ønsker å beholde varmen Inne og legge ny bordkledning. Ja, det hadde vært stilig med den gamle slitte kledningen, men akkurat denne gangen går vi for max tetthet og varme. Syns vel at det har vært flere blåsbortdager denne vinteren enn tidligere, men det har vel helt klart sammenheng med tempratur. I dag røsker det i veggene pga vinden og helt greit å benytte dagen til å gjøre klart ett annet gammelt hus til forestilling om 14 dager. Ha en fin søndag !!!

onsdag 7. mars 2012

Før.........

Grua slik den står i dag

Gleder meg voldsomt til å legge ut innlegg som heter "etter".... :)
Må si kjerringa var stolt når hun bar 25 kilo bekerovnsdør ut av Posten i går.
Her er grua som er utgangspunktet for bakerovn. I dag har det vært en artig dag med besøk av muremester. Etter å ha sett masse bilder og søkt på nett hadde jeg skissene klare. Men , takket være et klokt hode, ble skissene forkastet og nye ble tegnet der og da! Hadde vi brukt mine skisser måtte vi ha vært utstyrt med hjelm hver gang baksten skulle fraktes til og fra ovnen, AU :D Med nye tegninger og kun skaut på hodet, ble både murer, snekker og bakstekjerring veldig fornøyd til slutt. Da gjenstår kun jobben med å få dette mesterverket opp!!! FØLG MED !!